onsdag 19 januari 2011

Return of the Bol d'or, from 1979

Så var det dags! Motarden byttes ut till förmån för en Honda CB900F - F som i "Förr" eftersom bågen till och med är veteranklassad och därmed skattebefriad. Båldåren är av årsmodell 1979.
Den oinvigde undrar säkert vad Bol D'or atår för. Andra kanske mer undrar va fasen som flöget i en. Den sista frågan kan jag inte svara på, det kändes rätt helt enkelt.
Bol D'or kommer från ett klassiskt motorcykelrace över 24 timmar (som Le Mans). Bol D'or gick av stapeln första gången 1922 och innefattade ursprungligen både bilar och motorcyklar. Hondas Bol D'or-modell döptes till det enbart i Europa, i USA lanserades hojen bara 1981-1983, då under namnet Supersport.
Namnet Bol D'or gjorde anspeglingar till att det var en superbike som var tänkt att bara gå och gå. Ett reklambudskap som inte gjorde någon kund besviken. Än idag fotsätter hojarna rulla tungt på vägarna. För tung är den 260 kg fulltankad. Nostalgi.
Jag kommer lägga upp bilder allt eftersom renoveringen går framåt. Mycket nöje, hoppas det kan ge någon inspiration - antingen till liknande projekt eller till annat som bygger på impulsiva val här i livet. För det är för kort för att gå och fundera. Framåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar